Recept

Nacho’s met ragù en groentesalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met...

Een Mexicaans biertje met een limoentje!

bereiding
  1. 1

    Maak de ragù. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de stukken rundvlees goudbruin in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Laat de ui en de knoflook in dezelfde pan op een zacht vuur garen. Voeg de tomatenpuree, het vlees, de rode wijn en de runderbouillon toe en laat afgedekt op een laag vuur 2 à 2.30 uur garen.

  2. 2

    Maak intussen de salsa. Schil de koolrabi, ontpit de paprika en pel de rode ui. Snij alles in heel fijne brunoise. Hak de peterselie grof. Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt en pers er 1 eetlepel sap uit. Meng de koolrabi, de paprika en de ui met de peterselie, de geraspte limoenschil, het limoensap en 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

  3. 3

    Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, trek je het met een vork uit elkaar. Kruid de saus met peper en zout en laat nog goed inkoken zonder deksel zodat je een ingedikte saus verkrijgt.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tortillachips in een ovenschaal, rasp er de cheddar boven en bak de nacho's 5 minuten in de oven.

  5. 5

    Meng de zure room met de truffel en kruid met peper en zout. Werk de tortilla’s af met de ragù, de zure room en de extra peterselie. Serveer met de salsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Nacho’s met ragù en groentesalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!