Recept

Arancini al ragù

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gilles De Coster gaat aan de slag met de smaken van Sicilië: “Een heerlijke gebakken ronde kroket gevuld met risotto. Siciliaanse streetfood met een krokant jasje, prima om restjes risotto of ragù in te verwerken. Italiaanse heerlijkheid uit het vuistje!”

Gilles tipt!

“Zorg ervoor dat je vulling genoeg is afgekoeld, zodat je er makkelijk mee aan de slag kunt gaan. Anders wordt het gegarandeerd geknoei.”

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de risotto. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de olie in een pan en stoof de ui 2 minuten. Voeg er de rijst aan toe bak de rijst licht glazig. Blus met de wijn en laat de wijn verdampen. Giet beetje bij beetje al roerend de bouillon bij de rijst tot de bouillon op is en de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er de parmezaan onder. Kruid de risotto met peper en zout en laat hem afkoelen.

  2. 2

    Zet 3 kommetjes klaar: eentje met bloem, eentje met de losgeklopte eieren en eentje met de panko. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

  3. 3

    Rol in je handpalm 6 balletjes van de risotto en duw er een gaatje in. Stop er wat mozzarella in en schep er 1 koffielepel ragù bij. Maak de balletjes weer dicht. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.

  4. 4

    Bak de balletjes 8 minuten in een hoge pan met hittebestendige olie of in de airfryer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Arancini al ragù

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!