Recept

Arancini met tomatencoulis en hummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebakken risottoballetjes met hummus en een sausje van tomaten.

bereiding
  1. 1

    Snipper het sjalotje fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korreltjes van een laagje olie zijn voorzien. Blus met een glas witte wijn en roer met een houten lepel tot alle vocht door de korrels opgenomen is.

  2. 2

    Warm de gevogeltebouillon op en schenk hem soeplepel per soeplepel bij de risotto. Roer telkens tot alle vocht opgenomen is voordat je een nieuwe lepel vocht toevoegt. Laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de mozzarella in blokjes. Neem wat van de bijna volledig afgekoelde risotto in je handpalm. Maak er een kuiltje in en leg er een blokje mozzarella in, vouw de risotto errond. Wentel door de panko en leg op een bord.

  4. 4

    Maak de coulis: fruit de sjalot, knoflook en gepelde tomatenblokjes in wat olijfolie en breng op smaak met tijm, peper en zout.

  5. 5

    Maak de hummus: laat de kikkererwten uitlekken. Hak de knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een blender. Voeg tahini, sap van ½ citroen en knoflook toe en mix fijn. Voeg nog water toe en mix verder tot een gladde puree. Breng verder op smaak met komijn, paprikapoeder, peper en zout.

  6. 6

    Bak de arancini goudbruin in boter en olijfolie. Verdeel wat veldsla over borden, leg er de arancini op en serveer met de tomatencoulis en hummus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Arancini met tomatencoulis en hummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!