Recept

Bucatini alla Norma

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gilles De Coster gaat met deze klassieker de Siciliaanse nonna’s achterna.

Gilles tipt!

• “Pasta alla Norma kun je met alle soorten pasta maken. Wij kregen het in onze agri-turismo met bucatini, een soort dikke, holle spaghetti. Maar het is ook lekker met penne, rigatoni of gewone spaghetti.”

• “Bak de aubergines vooraf. Ze zullen de meeste olie opslorpen, maar maak zeker niet de fout om dan extra olijfolie aan je pan toe te voegen. Laat ze ook lang en goed uitlekken. Je kunt ze ook frituren als je dat liever wilt.”

• “Ricotta salata is een harde variant van ricotta, die je in en over een gerecht raspt. Deze kaas is niet altijd zo makkelijk te vinden, maar je kunt hem vervangen door pecorino of parmezaan.”

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in repen. Pel en snipper de knoflook. Snij de steeltjes van het basilicum heel fijn.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de repen aubergine toe en bak ze goudbruin en zacht. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe aan de pan. Bak de knoflook kort samen met de basilicumsteeltjes en de chilivlokken.

  4. 4

    Knijp er de tomaten bij en breng de saus op smaak met peper en zout. Meng er enkele blaadjes basilicum en 1 eetlepel fijngeraspte ricotta salata of pecorino onder. Laat het geheel 20 minuten sudderen op een laag vuur.

  5. 5

    Kook de bucatini intussen 1 minuut minder dan de aangegeven al dente-kooktijd. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Meng de pasta onder de saus en giet er 1 soeplepel pastawater bij. Laat al roerend nog 2 minuten stoven op een zacht vuurtje.

  6. 6

    Verdeel de pasta over de borden en werk hem af met de aubergines, de rest van de geraspte kaas en de rest van de basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bucatini alla Norma

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!