Bucatini alla Norma
bereiding
-
1
Spoel de aubergines en snij ze in repen. Pel en snipper de knoflook. Snij de steeltjes van het basilicum heel fijn.
-
2
Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de repen aubergine toe en bak ze goudbruin en zacht. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3
Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe aan de pan. Bak de knoflook kort samen met de basilicumsteeltjes en de chilivlokken.
-
4
Knijp er de tomaten bij en breng de saus op smaak met peper en zout. Meng er enkele blaadjes basilicum en 1 eetlepel fijngeraspte ricotta salata of pecorino onder. Laat het geheel 20 minuten sudderen op een laag vuur.
-
5
Kook de bucatini intussen 1 minuut minder dan de aangegeven al dente-kooktijd. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Meng de pasta onder de saus en giet er 1 soeplepel pastawater bij. Laat al roerend nog 2 minuten stoven op een zacht vuurtje.
-
6
Verdeel de pasta over de borden en werk hem af met de aubergines, de rest van de geraspte kaas en de rest van de basilicumblaadjes.