Meest recente artikelen

Hoe weet je wanneer pasta perfect al dente is?

Pasta koken zoals echte Italianen dat doen

Hoe weet je wanneer pasta perfect al dente is? Artikel

Maak jij regelmatig een heerlijk bord dampende pasta klaar? Tijdens het koken kan het deeg soms snel te gaar zijn, zodat er een groot stuk van de structuur en de smaak verloren gaat.

Daarom koken de Italianen hun pasta steevast al dente: nét beetgaar zodat alle smaken optimaal vrijkomen. Voortaan kun jij dat ook, met deze tips!

Pasta al dente koken: zo doe je het

  • Maak eerst de saus, zodat je de pasta meteen na het koken kunt opdienen.
  • Haal je favoriete pasta uit de kast en breng een grote pan water aan de kook. Voeg als het bijna kookt flink wat zout toe. Reken op zo'n 2 el zout per 500 g pasta.
  • Gooi de pasta erin en hou de kooktijd in de gaten. Zet eventueel een kookwekker, maar staar je er niet op blind: controleer zeker enkele minuten op voorhand of de pasta al gaar is.
  • Roer in de pasta terwijl hij kookt: vooral in de eerste 2 minuten is dit belangrijk zodat hij niet gaat kleven. Olie in het water doen is bovendien nutteloos aangezien de olie op het water drijft.

Hoe weet je of de pasta klaar is?

Om te weten of je pasta perfect al dente is, is er één simpele vuistregel: proef! Je pasta is klaar als de buitenkant gaar is en de binnenkant nog ietsje stevig aanvoelt. Kook je 'm langer dan dit punt, dan is je pasta te ver waardoor hij plat en plakkerig wordt.

En dan nu aan de slag! Zien deze gerechten er niet heerlijk uit?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen