Meest recente artikelen

Pesto, maar dan 10 x anders

Slim

  • Deel dit artikel:
Pesto, maar dan 10 x anders Artikel

Zin in iets anders dan de traditionele basilicumpesto? Met deze tien pesto-varianten verras je familie en vrienden – en jezelf!

1. Amandelpesto

Spoel 1 bosje basilicum en laat goed uitlekken. Doe samen met 50 g amandelen, 2 teentjes knoflook en 50 g geraspte parmezaan in de blender. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en mix tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.

2. Boerenkoolpesto

Blancheer 1/2 krop boerenkool, laat schrikken onder ijskoud water en laat goed uitlekken. Doe samen met 2 teentjes gepelde knoflook, een handvol geroosterde walnoten, een handvol verse basilicum, 50 g gerapte pecorino en een flinke scheut olijfolie in de blender en mix tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, chilipoeder, peper en zout.

3. Rodebietjespesto

Snij 3 gekookte rode bietjes in blokjes en doe samen met 3 teentjes gepelde knoflook, een handvol pistachenoten, 50 g geraspte parmezaan en een flinke scheut olijfolie in de blender. Mix tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

4. Pesto van geroosterde paprika

Pel 3 teentjes knoflook. Doe samen met 1 bokaal gegrilde paprika’s, de rasp van 1 citroen, 1 kl suiker, 60 g amandelpoeder, 1 kl paprikapoeder, 60 ml olijfolie en 125 ml water in de blender en mix fijn. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

5. Korianderpesto

Spoel 2 bosjes koriander en laat goed uitlekken. Doe samen met 2 teentjes gepelde knoflook,  50 g pijnboompitten, het sap van 1 citroen en 100 ml olijfolie in de blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.

6. Rucolapesto

Rooster 20 g pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Doe ze samen met 40 g gespoelde rucola, 50 g gerapste parmezaan en 1 teentje gepelde knoflook in de blender en mix fijn. Schenk er olijfolie bij tot de pesto de gewenste dikte heeft.

7. Walnotenpesto

Spoel 2 bosjes waterkers. Hak 25 g walnoten grof. Doe ze samen met de waterkers, 25 g ongezouten pinda’s, 100 g geraspte parmezaan en 2 el mayonaise in de blender. Mix tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout.

8. Spinaziepesto

Spoel 200 g spinazie en 50 g basilicum en laat goed uitlekken. Doe samen met 2 teentjes gepelde knoflook, 1 el citroensap, 50 g geraspte parmezaan en een snuifje zout in de blender en mix fijn. Voeg in een straaltje voldoende olijfolie toe. Breng de pesto op smaak met peper.

9. Tomatenpesto

Schep 70 g zongedroogde tomaatjes uit hun olie. Doe ze samen met 1 teentje gepelde knoflook, 30 g geroosterde pijnboompitten en 30 g geraspte parmezaan in de blender. Mix, en voeg de olie van de tomaatjes toe, tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.

10. Peterselie-citroenpesto

Spoel 1 bosje bladpeterselie en laat goed uitlekken. Doe samen met 50 g geroosterde pijnboompitten, 50 g geraspte parmezaan, 1 el geraspte citroenschil en 1 el citroensap in de blender. Voeg 4 el olijfolie toe en mix tot een smeuïge pesto en kruid met peper en zout.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen