Arancini
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Arancini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot in olijfolie. Voeg de risotto toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Giet er de bouillon bij en laat de risotto rustig garen. 

  2. 2

    Meng er de erwtjes onder, voeg de kaas en een klontje boter toe en kruid met peper en zout. Meng goed. Laat de risotto afkoelen.

  3. 3

    Meng de garnalen onder de risotto. Klop het ei los in een kom en strooi flink wat paneermeel op een plat bord. Vorm ronde koekjes van de risotto. Haal ze eerst door het ei, daarna door het paneermeel. Zet 10 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Bak de koekjes goudbruin in een bodempje hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot in olijfolie. Voeg de risotto toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Giet er de bouillon bij en laat de risotto rustig garen. 

  2. 2

    Meng er de erwtjes onder, voeg de kaas en een klontje boter toe en kruid met peper en zout. Meng goed. Laat de risotto afkoelen.

  3. 3

    Meng de garnalen onder de risotto. Klop het ei los in een kom en strooi flink wat paneermeel op een plat bord. Vorm ronde koekjes van de risotto. Haal ze eerst door het ei, daarna door het paneermeel. Zet 10 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Bak de koekjes goudbruin in een bodempje hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.