Recept

Pasta al ragù met veggie gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpele vegetarische pasta die altijd smaakt. Net als gewone pastasaus kun je deze vegetarische saus ook in een grote hoeveelheid maken en invriezen.

Wil je dit gerecht helemaal vegan maken? Vervang de parmezaan dan door edelgistvlokken of door vegan parmezaan op basis van noten en edelgistvlokken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de wortelen en de selder schoon en snij ze in blokjes. Stoof de ui en de knoflook glazig in olijfolie in een ovenvaste pot, voeg de wortelen en de selder toe en stoof 10 minuten. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Bak het gehakt 2 minuten in olijfolie in een andere pan. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut verder. Blus met de wijn en breng aan de kook. Giet het gehaktmengsel bij de groenten. Voeg ook het kruidentuiltje en de tomatenpassata toe, zet het deksel op de pot en zet de ragù 1 uur in de oven. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Verdeel de pasta over borden, schep er de ragù op en bestrooi met parmezaan. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta al ragù met veggie gehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!