Meest recente artikelen

Italiaans weekmenu van Natalie

Mamma mia!

Italiaans weekmenu van Natalie Artikel

Redactrice Natalie heeft een overvolle voorraadkast. Deze maand maakt ze daar dankbaar gebruik van om dit Italiaans getinte weekmenu op tafel te toveren.

3x onmisbaar in de voorraadkast

  • Tomatenconcentraat in tube. Natalie: "Ik koop het liefst tomatenconcentraat in een tube omdat die makkelijker te doseren is dan die uit blik. Je voegt de gewenste hoeveelheid toe, zet het dopje er weer op en legt de tube in de koelkast. Zo makkelijk is dat."
  • Gedroogde granen en pasta. Natalie: "Probeer zeker ook eens een ander soort graantjes zoals farro of spelt. En varieer met de pastasoorten, want er is een enorm aanbod in de supermarkt."
  • Peulvruchten in blik. Natalie: "Denk aan kikkererwten, witte bonen of borlottibonen. Je geeft er een soep of stoofpot meteen extra 'bite', vezels en eiwitten mee."

Maandag: Trofie met geroosterde kikkererwten en broccolipesto

Natalie: "Door de knoflook mee te blancheren wordt die minder wrang van smaak en iets zoeter. Bovendien is het ideaal voor iedereen die knoflook minder goed verteert."

Dinsdag: Maaltijdsoep met kip, farro, borlottibonen en parmezaan

Natalie: “Echt comfortfood: zet de soep met de parmezaan en extra geraspte kaas nog even onder de ovengrill voor een krokant korstje.”

Woensdag: Gebakken gnocchi met primeurbloemkool en nduja

Natalie: ‘Nduja koop je kant-en-klaar in een bokaaltje. Bewaar het eenmaal geopend in de koelkast. Toch niet te vinden? Je kunt het vervangen door pittige chorizo.”

Donderdag: Pinsa primavera met ansjovis

Natalie: “Pinsa’s zijn ovale pizza’s op basis van zuurdesemdeeg. Je koopt de bodems kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg niet te veel zout meer toe, de pesto en ansjovis zijn al zout genoeg.”

Vrijdag: Ovenvis met een flinterdun aardappelkorstje en wortelcaponata

Natalie: “Caponata is een traditionele Siciliaanse bereiding, waarbij groenten gestoofd worden in een combinatie van olijfolie en azijn. Hierdoor krijgen de groenten een friszure toets. Het bekendst is de caponata op basis van aubergines, maar je kunt de techniek ook toepassen op frisse lentegroenten.”

Zaterdag: Geroosterde citroenkip met lentepanzanella

Natalie: “Met gekonfijte citroen geef je de drumsticks een extra smaakboost. Ik gebruik wel enkel de schil, niet het bittere vruchtvlees.”

Zondag: Linguine vongole alla carbonara

Natalie: “Je kunt de pancetta vervangen door klassieke guanciale. De gezouten varkenswang is delicaat van smaak en heeft een dikke laag vet, waardoor ze veel smaak en body geeft aan je pastasaus.”

Dessert: Hazelnootcake met Nutella

Natalie: “Mamma mia… Deze taart op basis van noten is ‘to die for’: ze is snel gemaakt, supersmeuïg en de Nutella-frosting maakt dat ook de kinderen grote fans zijn. Toen ik ze de eerste keer op tafel zette, werd er stevig gesmuld. De bordjes en het bestek werden zelfs vakkundig afgelikt. Ik voorspel alvast een nieuwe favoriet op het dessertbuffet van onze familiefeesten! Deze cake bevat geen bloem. Daardoor is hij nogal korrelig van structuur en eerder compact dan luchtig. Je kunt als je wilt altijd 150 gram gewone of zelfrijzende bloem toevoegen.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen