Meest recente artikelen

Wat is ramen en hoe maak je het?

Echt zoals in Japan

  • Deel dit artikel:
Wat is ramen en hoe maak je het? Artikel

Ramen is een Japanse noedelsoep met verschillende lagen én de perfecte umamismaak. Wij leggen je uit hoe je ze zelf maakt.

De noedels

Je kunt met heel wat soorten noedels een lekkere noedelsoep maken, maar echte Japanse ramen worden uiteraard met ramen noedels gemaakt. Ramen noedels bestaan uit meel, water, zout en kansui (een basische oplossing). Ze worden altijd minder dan één minuut gekookt en worden pas vlak voor het serveren toegevoegd aan de bouillon. Zo blijven de noedels mooi stevig.

Gloeiend hete bouillon

De bouillon waar de noedels aan toegevoegd worden horen gloeiend heet te zijn. Je kan kiezen voor bouillon van varkensvlees, kippenbouillon, zeewier- of visbuilloon.

De tare

De tare zijn heel belangrijk bij ramen. Dit zijn de kruiden die onderaan in de kom liggen. Vaak is het een mengeling van shio (zout), shoyu (reductie van sojasaus) en miso (gefermenteerde pasta van sojabonen).

De toppings

Werk je ramen af met heel wat lekkere toppings. Denk aan viskoekjes, buikspek, een zachtgekookt ei, bamboescheutjes, lente-ui, nori.

Wist je dat… je ramen slurpend en spetterend hoort te eten? Zo koelen ze net genoeg af in je mond, zonder dat de rest van de kom koud wordt én komen alle smaken het best tot hun recht. Probeer het eens met deze heerlijke noedelsoepen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen