Recept

Ramensoep met buikspek

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Slurpen móét bij deze heerlijke Japanse bouillon. 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 140°C. Leg het vlees in een schaal en schenk kokend water over de vetkant van het spek. Giet het water weg. Maak in de vetkant van het buikspek om de halve cm een inkeping.

 2. 2

  Meng een scheutje olie met het zevenkruidpoeder, de honing en een snuifje zout. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet 50 minuten in de oven. Verhoog de temperatuur tot 220°C en laat het vlees nog 20 minuten in de oven bakken, zodat de buitenkant krokant wordt. Laat het vlees afkoelen.

 3. 3

  Breng de bouillon samen met het citroengras, de knoflook, gember, sojasaus, mirin, suiker en sesamolie aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Zeef de soep. Proef en kruid met peper en zout. Breng weer aan de kook. Kook de noedels gaar. Kook de eieren half gaar (dat duurt ongeveer 6 minuten). Halveer de paksoi en leg 2 minuten in de soep.

 4. 4

  Snij het buikspek in plakjes en verdeel over 4 kommen.

 5. 5

  Verdeel ook de noedels, sojascheuten en de paksoi over de kommen, giet er de soep over en werk af met een gehalveerd eitje, lente-ui en sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ramensoep met buikspek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!