Recept

Ramen met kip en kimchi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere maaltijdsoep met noedels.

Gochujangpasta is een hete Koreaanse chilipasta op basis van gefermenteerde sojabonen. Het wordt veel gebruikt in marinades en sauzen om extra pit toe te voegen.

bereiding
  1. 1

    Marineer de kipfilets met de sojasaus, de bruine suiker en de gochujangpasta. Laat ze minstens 30 minuten rusten.

  2. 2

    Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de marinade van de kipfilets, maar bewaar de marinade. Verhit een scheutje olijfolie en bak de kipfilets gaar.

  3. 3

    Pel intussen de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de kimchi toe en roerbak hem 2 minuten. Blus hem met de kippenbouillon. Hou de bouillon warm.

  4. 4

    Voeg de marinade weer toe aan de gebakken kip en laat nog 1 minuut inkoken. Snij daarna de kipfilets in plakjes.

  5. 5

    Rooster de pindanootjes kort in een pan zonder vetstof en hak ze fijn. Verdeel de noedels over de kommetjes en overgiet ze met de bouillon met de kimchi. Werk ze af met de plakjes kip en de pindanootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ramen met kip en kimchi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!