Meest recente artikelen

Vakantieland: Japan op je bord

  • Deel dit artikel:
Vakantieland: Japan op je bord Artikel

Eten in Japan is niet onbelangrijk. Het is een onderdeel van de Japanse cultuur, net zoals de gevechtskunst is ook koken er een vorm van kunst.

Miso is een essentiëel in de Japanse keuken. Het is een dikke zoutige massa dat het karakter van de Japanse kookkunst bepaalt. De Japaners beginnen hun dag dan ook met een versterkende kom misosoep en ze gebruiken miso om een groot aantal voedingsmiddelen op smaak te brengen.Ze geloven dat miso de gezondheid en de levensduur verbetert.

Japanse drank

Dé nationale drank van Japan is sake. Op Libelle-lekker gebruiken we het in drie recepten. Sake is een alcoholische drank, gemaak van onder andere rijst. Vandaar de bijnaam rijstwijn.

Zelf aan de slag

Krab is een lekkernij in Japan. Wij raden je deze Aziatische krabkoekjes aan om thuis te maken. Natuurlijk heeft ook alles wat zich tempura mag noemen een Japanse touch. Als dessert eten de Japanners graag een sorbet van groene thee (onze variant).

 

Ontdek ook het lekkers uit Kroatië!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen