Recept

Ramen met slow roast-varkensschouder

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Varkensschouder bestel je het best bij de slager of koop je bij de vleesgroothandel. Vleesribben zijn niet te verwarren met de klassieke ribbetjes die we op de BBQ leggen: vleesribben hebben, zoals de naam het zegt, veel meer vlees en worden bijvoorbeeld ook in een hutsepot gebruikt. Nog vlees over? Warm het op en serveer het in een bao bun (een gestoomd broodje) of tussen een wrap of pistolet.

Let wel: het vlees moet minstens 4 à 5 uur garen. 

bereiding
 1. 1

  Bereid het vlees. Pel de ui en snij hem in grove stukken. Pel de knoflook. Snij de gember in plakjes. Snij de wortel en selder in grove stukken. Snij het varkensvlees in grove stukken van ± 8 cm.

 2. 2

  Doe alle ingrediënten voor het traaggegaard vlees in een kookpot. Voeg 1 liter water toe, of tot alles onder staat. Dek af en laat het vlees op een zacht vuur – of in de oven op 120°C – minstens 4 à 5 uur garen tot het volledig zacht is. Haal het vlees uit de bouillon, zeef de bouillon en zet die apart. Trek het vlees met een vork in kleinere, hapklare stukken.

 3. 3

  Bereid de ramen. Maak de wortelen, de jalapeño en de lente-uien schoon en snij ze in fijne julienne. Spoel de spinazie. Stoof de reepjes wortel, lente-ui en jalapeño in een scheutje olijfolie zacht. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken.

 4. 4

  Voeg de stukken traaggegaard vlees toe, samen met de bruine suiker, de sojasaus, de rijst¬azijn, de sesamolie, de chilivlokken en 1 eetlepel olijfolie. Bak tot het vlees gekaramelliseerd is.

 5. 5

  Warm de vleesbouillon weer op, voeg de noedels toe en kook ze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 6. 6

  Schep de noedels, de bouillon en het gekaramelliseerde vlees in de kommetjes en werk ze af met de gestoofde wortel, spinazie, jalapeño en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ramen met slow roast-varkensschouder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!