Noedelsoep met zacht gekookt eitje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Noedelsoep met zacht gekookt eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische maaltijdsoep. 

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in 1 liter water.

  2. 2

    Maak ondertussen de groenten voor de bouillon schoon en snij in grove stukken. Zet een grote pot op het vuur met wat boter en stoof er de groenten in. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de geweekte champignons en het water bij de gestoofde groenten, samen met de kruiden (peterselie, tijm, laurier, rozemarijn). Breng aan de kook en laat zo’n 30 minuten koken. Draai het vuur uit en laat nog 30 minuten rusten zodat de smaken goed opgenomen worden door de bouillon.

  4. 4

    Haal de soep door een zeef zodat je enkel een lichte en heldere bouillon overhoudt.

  5. 5

    Zet de soep op een zacht vuurtje en breng opnieuw aan de kook. Maak de overige groenten schoon en snij in hapklare stukken. Snij de Spaanse rode peper in dunnen ringen. Laat de groenten beetgaar worden in de soep en voeg dan de udon noedels toe. Laat nog zachtjes pruttelen tot alles gaar is.

  6. 6

    Kook de eieren zacht in 4.15 minuten, pel en halveer. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met een half ei en enkele takjes koriander.

  7. 7

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in 1 liter water.

  8. 8

    Maak ondertussen de groenten voor de bouillon schoon en snij in grove stukken. Zet een grote pot op het vuur met wat boter en stoof er de groenten in. Breng op smaak met peper en zout.

  9. 9

    Voeg de geweekte champignons en het water bij de gestoofde groenten, samen met de kruiden (peterselie, tijm, laurier, rozemarijn). Breng aan de kook en laat zo’n 30 minuten koken. Draai het vuur uit en laat nog 30 minuten rusten zodat de smaken goed opgenomen worden door de bouillon.

  10. 10

    Haal de soep door een zeef zodat je enkel een lichte en heldere bouillon overhoudt.

  11. 11

    Zet de soep op een zacht vuurtje en breng opnieuw aan de kook. Maak de overige groenten schoon en snij in hapklare stukken. Snij de Spaanse rode peper in dunnen ringen. Laat de groenten beetgaar worden in de soep en voeg dan de udon noedels toe. Laat nog zachtjes pruttelen tot alles gaar is.

  12. 12

    Kook de eieren zacht in 4.15 minuten, pel en halveer. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met een half ei en enkele takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in 1 liter water.

  2. 2

    Maak ondertussen de groenten voor de bouillon schoon en snij in grove stukken. Zet een grote pot op het vuur met wat boter en stoof er de groenten in. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de geweekte champignons en het water bij de gestoofde groenten, samen met de kruiden (peterselie, tijm, laurier, rozemarijn). Breng aan de kook en laat zo’n 30 minuten koken. Draai het vuur uit en laat nog 30 minuten rusten zodat de smaken goed opgenomen worden door de bouillon.

  4. 4

    Haal de soep door een zeef zodat je enkel een lichte en heldere bouillon overhoudt.

  5. 5

    Zet de soep op een zacht vuurtje en breng opnieuw aan de kook. Maak de overige groenten schoon en snij in hapklare stukken. Snij de Spaanse rode peper in dunnen ringen. Laat de groenten beetgaar worden in de soep en voeg dan de udon noedels toe. Laat nog zachtjes pruttelen tot alles gaar is.

  6. 6

    Kook de eieren zacht in 4.15 minuten, pel en halveer. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met een half ei en enkele takjes koriander.

  7. 7

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in 1 liter water.

  8. 8

    Maak ondertussen de groenten voor de bouillon schoon en snij in grove stukken. Zet een grote pot op het vuur met wat boter en stoof er de groenten in. Breng op smaak met peper en zout.

  9. 9

    Voeg de geweekte champignons en het water bij de gestoofde groenten, samen met de kruiden (peterselie, tijm, laurier, rozemarijn). Breng aan de kook en laat zo’n 30 minuten koken. Draai het vuur uit en laat nog 30 minuten rusten zodat de smaken goed opgenomen worden door de bouillon.

  10. 10

    Haal de soep door een zeef zodat je enkel een lichte en heldere bouillon overhoudt.

  11. 11

    Zet de soep op een zacht vuurtje en breng opnieuw aan de kook. Maak de overige groenten schoon en snij in hapklare stukken. Snij de Spaanse rode peper in dunnen ringen. Laat de groenten beetgaar worden in de soep en voeg dan de udon noedels toe. Laat nog zachtjes pruttelen tot alles gaar is.

  12. 12

    Kook de eieren zacht in 4.15 minuten, pel en halveer. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met een half ei en enkele takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.