Meest recente artikelen

Een hardgekookt ei pellen: zo doe je het in enkele seconden

Als een pro!

Een hardgekookt ei pellen: zo doe je het in enkele seconden Artikel

Het koken is allesbehalve moeilijk, maar een hardgekookt ei pellen gaat niet altijd even vlot: dikwijls blijft er een stuk van het ei aan de binnenkant van de schelp hangen. Vervelend is dat! Geen nood: volg deze drie stappen voor het perfect gladde hardgekookt eitje.

Dankzij deze tips wordt een hardgekookt ei pellen een eitje!

1. Koken

Wist je dat oudere eitjes makkelijker te pellen zijn dan superverse? Na verloop van tijd ontstaat er een luchtbel binnenin het ei, waardoor het heel wat makkelijker is om de schelp te verwijderen. Als het voor jou dus niet uitmaakt welke eieren je gaat koken, kies dan altijd voor de oudste. Kook ze gedurende 8 à 9 minuten en vul alvast een kom met ijskoud water.

2. IJsbadje

Schep je eitjes uit het kokend water en leg ze rechtstreeks in ijskoud water. Dat stopt het kookproces én zorgt ervoor dat het eiwit niet aan de schelp gaat plakken.

3. Een hardgekookt ei pellen

Hoe graag je het ei ook over de tafel wil rollen om de schelp te breken: een ei pellen doe je best (en makkelijkst) onder water. Gebruik dezelfde kom uit stap 2 of zet de kraan even open. Maak een barstje in de schelp met een lepel of mes, pel de stukjes rondom het ei weg en je zult zien dat de schelp mooi zal meekomen! Geen rommel of hobbelig uitziend eiwit, maar een perfect hardgekookt eitje.

Verwerk je hardgekookt ei in één van deze recepten!

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen