Recept

Miso-gembersoep met oesterzwammen en paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Donkere dagen hebben af en toe een extraatje nodig, zeker als de zon ver weg is. Van deze misosoep met gember en citroengras krijg je de nodige opkikker, een ideaal vieruurtje als je het mij vraagt!”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de broccolini en de paksoi kleiner. Schil en snipper de gember. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Kneus het citroengras.

  2. 2

    Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in een aparte kookpot.

  3. 3

    Verhit de sesamolie in een grote kookpot en roerbak er eerst de sjalot in. Voeg de broccolini, de paksoi en de oesterzwammen toe en roerbak verder. Voeg het citroengras, de knoflook, de chili en de gember toe en roerbak kort.

  4. 4

    Blus met de groentebouillon en de miso en laat 10 minuten garen. Breng de soep op smaak met peper, zout en limoensap.

  5. 5

    Verdeel eerst de noedels over borden, lepel er de soep en de groenten over. Werk af met de geroosterde sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miso-gembersoep met oesterzwammen en paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!