Meest recente artikelen

Miso: wat is dat eigenlijk?

Niet mis, die miso

Miso: wat is dat eigenlijk? Artikel

Heb jij al gehoord van miso? Deze Japanse pasta moet je echt in huis halen. Wij vertellen je graag wat het precies is en vooral: wat je ermee maakt!

Miso is traditionele Japanse smaakmaker. Het is een gefermenteerd mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji (een bepaalde schimmel) en ziet eruit als een dikke pasta. Er bestaan verschillende soorten, meestal worden ze ingedeeld volgens deze smaakcategorieën:

  • Shiromiso of witte miso
  • Akamiso of rode miso
  • Awasemiso of gemengde miso

Miso pasta

Hoe eet je het?

Misopasta kun je zowel koud als warm gebruiken, als dressing of in soep. Als je 'm als marinade gebruikt, leng 'm dan aan met een beetje water. Superlekker: gegrilde aubergine met miso!

Geschikt voor vegans

Bang dat het leven als vegan opeens een pak minder hartig zou worden? Schaf je dan wat misopasta aan: de zalige umamismaak brengt al je gerechten op smaak én het bevat bovendien geen dierlijke ingrediënten.

Superfood

Misopasta is niet enkel lekker, 't is ook een uitstekende bron van vitamine B, ijzer, calcium en proteïnen. Ideaal voor vegetariërs en veganisten! Bovendien bevatten de sojabonen waarvan misopasta gemaakt wordt, krachtige antioxidanten. Wel opletten als je last hebt van hoge bloeddruk: miso heeft een relatief hoog zoutgehalte.

Wat maak je ermee?

Nu je weet hoe goed misopasta voor je is, wil je er natuurlijk mee aan de slag! Hieronder vind je enkele van onze favoriete recepten met miso in de hoofdrol.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen