Recept

Ramen met tofoe, champignons en soja-eieren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere Japanse noedelsoep.

Udonnoedels zijn dikke Japanse noedels van tarwemeel. Ze zijn lekker in soepen en salades. Vaak zijn de udonnoedels ‘vers’ te krijgen, waarbij ze voorgekookt zijn en vacuüm verpakt worden. Ideaal als het snel moet gaan.

Tip: bewaar de soja-eieren altijd in de koelkast tot je ze serveert. Opgelet: je laat ze liefst een nachtje marineren in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Maak de soja-eieren een dag vooraf. Kook de eieren 6 minuten en laat ze meteen schrikken onder koud water. Pel de eieren en stop ze in een schone bokaal of pot. Rasp de gember tot je 2 koffielepels hebt. Pel en pers de knoflook. Doe de gember, de knoflook, de sojasaus, de sake, de mirin en 120 milliliter water in een steelpannetje en breng het aan de kook. Laat het mengsel afkoelen en giet het over de eieren. Zorg dat alle eieren onderstaan en laat ze minstens 1 nacht marineren in de koelkast.

  2. 2

    Bereid de ramen de dag zelf. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Snij de grote champignons in stukjes. Snij de tofoe in blokjes.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur gaar. Haal ze uit de pan, voeg een scheutje olijfolie toe en bak de tofoeblokjes op hoog vuur licht goudbruin. Voeg de champignons, de soja-saus, de rijstazijn, de mirin, de chilivlokken, de helft van de sesamzaadjes en de suiker toe en laat alles samen nog 1 minuut karamelliseren. Breng op smaak met een beetje limoensap, extra sojasaus of chilivlokken.

  4. 4

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Warm de kippenbouillon op. Verdeel de gebakken tofoe en de champignons over de kommen. Voeg de voorgegaarde udonnoedels toe en lepel er de warme kippenbouillon bij. Halveer de soja-eieren en leg op elk kommetje 2 halve eieren. Werk de kommetjes af met de lente-ui en de rest van de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ramen met tofoe, champignons en soja-eieren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!