Recept

Noedelsoep met entrecote en shiitakes


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    
Dep de steaks droog met keukenpapier. Maak de chilipeper schoon en hak fijn. Schil de gember en rasp fijn. Doe de sojasaus met chili en gember in een platte schaal, leg de steaks erin, wentel ze in de marinade en laat ze afgedekt 30 minuten trekken.
 

  2. 2

    Neem de entrecotes uit de marinade, laat ze even uitlekken op keukenpapier en bak de entrecotes 3 à 4 minuten aan elke kant in een pan met 2 el olie op een hoog vuur. Neem de steaks uit de pan en laat ze even rusten.


  3. 3

    Spoel de sojascheuten en laat uitlekken. Maak het groen van de lente-uitjes schoon en snij het in dunne ringen. Pel de ui, halveer ze en snij ze in dunne repen. Maak de paddenstoelen schoon en verwijder de steeltjes. 

  4. 4

    Verhit de rest van de olie in een pan en laat de ui en de paddenstoelen kort licht bruinen. 

  5. 5

    Bereid de soep met de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de noedels garen. Doe de sojascheuten en de lente-uitjes bij in de soep en warm even mee door. Kruid de soep met peper en zout en schep ze in kommetjes. 

  6. 6

    Snij de steaks dwars op de draad in dunne sneden. Voeg ze bij de soep en verdeel de paddenstoelen over de kommetjes. Bestrooi de kommetjes soep met een beetje chilivlokken of -poeder en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelsoep met entrecote en shiitakes


Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!