Meest recente artikelen

Dit zijn dé smaakmakers als je oosters kookt

Jouw basispakket

Dit zijn dé smaakmakers als je oosters kookt Artikel

Zo'n oosters bordje lekkers smaakt altijd, toch? Om de authentieke smaken ook in jouw gerechten te toveren, stelden we een basispakket samen. Haal deze smaakmakers in huis, en 't wordt een eitje!

Citroengras

De stengel van citroengras zit bomvol aromatische citrussmaken. Je geeft er curry's en marinades een heuse boost mee. Citroengras is erg taai van structuur; neem het dus uit je gerecht voor je 't serveert. Zin in een verfrissend drankje? Deze thai mojito met citroengras is een echte aanrader.

Garam masala

Garam masala is een kruidenmix op basis van komijn, kaneel, koriander en kardemom en andere geroosterde specerijen. De samenstelling verschilt van streek tot streek, maar is van oorsprong uit de Indische keuken. Lekker in curry's. Als je zin hebt om zélf je garam masalamengeling te maken, moet je zeker dit artikel eens lezen.

Gember

De wortel van de gemberplant is een vaste waarde in oosterse stoofpotjes en salades, maar ook een vers gembertheetje is niet te versmaden. Gember vind je ook gekonfijt en in poedervorm.

Jasmijnrijst

Elk oosters land heeft wel z'n eigen rijstvariëteit. Thaise jasmijnrijst geurt heerlijk, kleeft een beetje en is ideaal voor wokgerechten en curry's.

Kokosmelk

Kokosmelk is heerlijk romig en vol van smaak. 't Is de perfecte smaakmaker in curry's, soepen en marinades voor bijvoorbeeld kip.

Pindanoten

Deze nootjes zijn super als afwerking van bijvoorbeeld pad thai, een (vis)curry of een thai beef salade. Rooster ze bij voorkeur zelf en hak ze fijn.

Rijstazijn

Rijstazijn doet het goed in vinaigrettes, marinades en dipsausjes en geeft een zoetzure smaak aan je gerechten (net zoals wittewijnazijn).

Rijstnoedels

Je hebt wel 10 soorten rijstnoedels! De brede variant is gemaakt van rijstmeel en water. Ze geven extra volume en structuur aan je gerechten. Al eens een lekker noedelsoepje geprobeerd?

Sojasaus

Sojasaus is het oosterse alternatief voor zout. Gebruik als smaakmaker in soep, dressings en wokgerechten. Onmisbaar bij een verse sushi, natuurlijk!

Vissaus

Vissaus is een snelle smaakmaker die je in je kast moet hebben. Ga er wel voorzichtig mee om, want de saus heeft een heel sterke smaak. Lekker in dressings en dipsausjes.

Za'atar

Dit is de magische kruidenmix uit het Midden-Oosten (meer bepaald Libanon), met als basisingrediënten oregano, tijm, sesamzaad en sumak. Lekker als dip bij brood, maar ook als specerijenmix bij vis en vlees.

En nu … koken maar!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen