Recept

Ramen met scampi’s en furikaketopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Furikake is een mix van gedroogde nori-vellen, sesamzaadjes en suiker, die gebruikt wordt voor de afwerking van allerlei oosterse gerechten. Je kunt het ook gebruiken in bijvoorbeeld een pokébowl.

bereiding
  1. 1

    Maak de furikake. Hak of blend de nori-vellen heel fijn. Roerbak ze samen met de sesamzaadjes en de chilivlokken 2 minuten in een droge pan. Laat het mengsel af-koelen en meng er de suiker, het zout en eventueel de katsuobushi onder.

  2. 2

    Bereid de ramen. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Rasp de gember tot je 2 koffielepels hebt. Ontpit de paprika en snij hem in fijne reepjes. Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt en pers er 1 eetlepel sap uit.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de knoflook, de paprika en de gember zacht. Blus met de kippenbouillon en breng hem aan de kook. Voeg de geraspte limoenschil, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn en de mirin toe.

  4. 4

    Voeg de scampi’s toe aan de kokende bouillon en laat die nog 2 minuten zacht koken of tot de scampi’s net gaar zijn. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Serveer de noedels met de bouillon, de groenten en de scampi’s in kommetjes en werk ze af met de furikake en de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ramen met scampi’s en furikaketopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!