Recept

Ramen met zelfgemaakte kippenbouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen tijd om zelf bouillon te maken? Start met een pot water en voeg een blokje kippenbouillon toe. Werk de bouillon verder af zoals beschreven in het recept en gebruik 2 kipfilets in plaats van een
hele kip. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de kippenbouillon. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Maak de selderstengels, de wortelen en de prei schoon en snij ze in stukken. Stoof de ui, de selder, de wortel en de prei aan in een stoofpot met olijfolie.

  2. 2

    Snij de kipfilets van de kip en zet ze in de koelkast. Leg de rest van de kip met het karkas op de groenten in de stoofpot. Voeg water toe tot alles mooi onderstaat. Voeg de peterselie, de tijm en de laurier toe, kruid met peper en laat de bouillon zo’n 3 uur zachtjes trekken op een vuur.

  3. 3

    Leg de kipfilets in een schaaltje met de teriyakisaus en laat ze marineren terwijl de bouillon aan het sudderen is.

  4. 4

    Zeef de bouillon. Pluk het vlees van het karkas. Je kunt dat nog gebruiken om zelf kip-curry voor op de boterham mee te maken.

  5. 5

    Doe de bouillon in een kookpot, doe er 3 eetlepels sojasaus, de vissaus en het citroengras bij en laat zo’n 15 minuten koken.

  6. 6

    Pel en snipper de knoflook. Maak de paksoi schoon en snij ze in stukken. Doe wat olijfolie in een pan, voeg de knoflook, de paksoi en de oesterzwammen toe en bak ze aan. Blus daarna met de rest van de sojasaus.

  7. 7

    Kook de ramennoedels gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kipfilets goudbruin en gaar in een pan met olijfolie.

  8. 8

    Kook de eieren in 7 minuten halfzacht in water. Schep de bouillon in de kommetjes. Schik er de noedels, de paksoi en de oesterzwammen in. Snij de kipfilets in reepjes en schik ze erbij. Pel de eieren, halveer ze en leg telkens een half eitje in een kom. Werk de bouillon af met sesamzaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ramen met zelfgemaakte kippenbouillon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!