Recept

Bouillon met paksoi en balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze maaltijdsoep wordt extra lekker met een portie gekookte udon (dikke Japanse noedels, gemaakt van tarwebloem), of soba (boekweitnoedels, en dus glutenvrij).

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de balletjes. Doe het gehakt in een kom met de gesnipperde kruiden, het ei, paneermeel, gemberpoeder, peper en zout. Meng goed en rol er hapklare balletjes van. Kook de balletjes gaar in de bouillon. Haal ze eruit zodra ze gaar zijn.

  2. 2

    Haal de bouillon door een zeef of schone neteldoek tot hij helder is. Maak de broccolini schoon en verdeel in roosjes, halveer de paksoi. Borstel de paddenstoelen droog schoon.

  3. 3

    Zet een grote pot op het vuur, giet de bouillon erin en breng aan de kook. Voeg de broccolini, de paksoi, de paddenstoelen en de edamameboontjes toe en kook ze gaar in 3 minuten.

  4. 4

    Voeg de balletjes toe en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillon met paksoi en balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!