Recept

Extra spicy ramen met dandannoedels, gehakt en paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: De chiliolie kun je vooraf maken en makkelijk bewaren. Ze is ook lekker als afwerking van hummus of labneh bij de apero of bij gebakken paddenstoelen.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de chiliolie. Doe alles in een pannetje en laat op een zacht vuur 5 minuten garen. Giet de olie in een kommetje, laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgesloten potje.

  2. 2

    Bereid de ramen. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de paksoi schoon en snij hem in partjes. Blancheer de paksoi 30 seconden in gezouten water. Haal hem uit het water en kook in hetzelfde water de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg het gehakt toe en roerbak het goudbruin. Roer de sojasaus, de hoisinsaus, de pindakaas, de chiliolie en de tahin samen los en voeg het mengsel toe aan het gehakt. Laat het op een hoog vuur karamelliseren en goudbruin worden. Haal de helft van het vlees uit de pan en leg het opzij. Blus de pan met de sake en de bouillon. Laat die even inkoken en meng er de noedels onder.

  4. 4

    Spoel de radijsjes en snij ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de bouillon met de noedels en het gehakt over de kommetjes. Werk ze af met de rest van het gebakken gehakt, de paksoi, de radijsjes en extra chiliolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Extra spicy ramen met dandannoedels, gehakt en paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!