Recept

Snelle misonoedelsoep

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk vullend en verwarmend gerechtje van Karolien Olaerts. "Heerlijk comfortfood, bomvol groenten. Door de mie mee te koken, krijgt die extra veel smaak en heb je minder afwas. Lekker en handig!"

bereiding
 1. 1

  Kook de eieren 7 minuten. Zet intussen een bad met ijswater klaar en laat de eieren hier meteen 5 minuten in afkoelen.

 2. 2

  Pel de ui en snij hem in dunne halve ringen. Verwarm de olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Zet het vuur laag en zet het deksel op de kookpot.

 3. 3

  Spoel de wortelen grondig en snij ze in dunne plakjes. Schil de gember en snij hem in dunne staafjes. Voeg de wortelen en de gember bij de ui en roer om. Zet het deksel opnieuw op de pot.

 4. 4

  Snij de champignons in dunne plakjes. Pel de knoflook en snij ook die in dunne plakjes. Stort beide bij de andere groenten in de kookpot. Laat ze enkele minuten stoven.

 5. 5

  Voeg de miso, de sojasaus en de sriracha bij de groenten en schenk er het hete water overheen. Breng alles aan de kook en dompel de mie onder in het vocht. Zet het deksel op de kookpot en laat 3 minuten koken.

 6. 6

  Spoel de spinazie en zwier ze droog. Schep de sojascheuten en de spinazie voorzichtig bij de noedels. Zet het deksel weer op de pot en laat nog 2 minuten sudderen op een laag vuur.

 7. 7

  Snij de eitjes voorzichtig in de lengte in tweeën. Verdeel de misonoedels over twee kommen, leg er de eitjes op en werk de soep af met wat ringetjes lente-ui, sesamzaadjes, verse koriander  en enkele druppels sesamolie naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle misonoedelsoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!