Recept

Misosoep met waterkers en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze misosoep is een heerlijk hartig ontbijt en bovendien geschikt voor veganisten. Tip: je hebt lichte en donkere misopasta. Ga voor lichte als je een heldere, lichte soep wilt en voor donkere als je houdt van een krachtige en extra smaakvolle bouillon. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snij hem in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn.

  2. 2

    Zet een wokpan op het vuur met de sesamolie. Wok de paddenstoelen en voeg daarna de knoflook, de gember, de lente-ui en de chilipeper toe.

  3. 3

    Verwarm 1 liter water. Giet wat water ervan in een kommetje en doe er de misopasta bij. Los de miso al roerend op. Voeg bij de groenten en giet de rest van het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken op een zacht vuurtje.

  4. 4

    Snij de tofu in blokjes, spoel de waterkers. Voeg de tofoe, de sojascheuten en de helft van de waterkers bij de soep.

  5. 5

    Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de rest van de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Misosoep met waterkers en paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!