Recept

Noedelsoep met paddenstoelen en tofu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Oosters soepje met pit

bereiding
  1. 1

    Week de shiitakes 10 minuten in 250 ml kokend water. Giet ze af, zeef ze en bewaar het weekvocht.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de shiitakes eventueel in stukken. Snij de kastanjechampignons in plakjes en de lente-uien in ringen. Snij de chilipeper zonder zaadjes in fijne ringen. Hak de paksoi grof. Snij de tofu in blokjes.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook met het weekvocht van de shiitake en de tom yum soeppasta. Voeg de twee soorten paddenstoelen, de lente-uien, chilipeper, gember, vis-en sojasaus toe. Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Voeg de mie, de paksoi en de tofu toe. Laat nog even koken tot de noedels beetgaar zijn. Breng verder op smaak met sojasaus en limoensap.

  5. 5

    Serveer de soep in warme kommen. Werk af met verse koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelsoep met paddenstoelen en tofu
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Week de shiitakes 10 minuten in 250 ml kokend water. Giet ze af, zeef ze en bewaar het weekvocht.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de shiitakes eventueel in stukken. Snij de kastanjechampignons in plakjes en de lente-uien in ringen. Snij de chilipeper zonder zaadjes in fijne ringen. Hak de paksoi grof. Snij de tofu in blokjes.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook met het weekvocht van de shiitake en de tom yum soeppasta. Voeg de twee soorten paddenstoelen, de lente-uien, chilipeper, gember, vis-en sojasaus toe. Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Voeg de mie, de paksoi en de tofu toe. Laat nog even koken tot de noedels beetgaar zijn. Breng verder op smaak met sojasaus en limoensap.

  5. 5

    Serveer de soep in warme kommen. Werk af met verse koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!