Meest recente artikelen

Eieren bewaren in de koelkast: wel of niet doen?

Eieren bewaren doe je zo

  • Deel dit artikel:
Eieren bewaren in de koelkast: wel of niet doen? Artikel

Eieren bewaren in de koelkast; doen of niet? Over deze vraag bestaat veel verwarring. Wij zochten het voor je uit.

Eieren bewaren in de koelkast?

Eieren kun je best bewaren in de koelkast. Wanneer een ei gekoeld bewaard wordt, kunnen bacteriën namelijk nauwelijks groeien en vermindert de kans op voedselinfecties. Bovendien blijft het ei ook langer goed. Bewaar eieren best gewoon in hun doosje in de koelkast, en niet in de eierhouder in de zijdeur. Door ze in hun originele verpakking te bewaren zullen ze minder snel uitdrogen en geen geurtjes opnemen. Voor je je eierdoos in de koelkast zet, moet je nog 1 ding doen: draai de eieren om (zet ze, met andere woorden, met de spitse kant naar beneden) in het karton. Aan de stompe kant van het ei zit immers een luchtzakje met bacteriën. Da’s op zich geen probleem, tót dat luchtzakje de dooier raakt. Dan zal het ei heel wat sneller bederven.

Hoe weet je of een ei nog goed is?

Twijfel je of je ei nog goed is? Je kan de versheid ervan makkelijk testen met dit snelle trucje. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een glas of doorzichtige kom met water. Leg het ei erin.

  • Ligt het plat op de bodem? Dan is het nog helemaal vers!
  • Blijft het op de bodem liggen, maar wijst het met de punt schuin omhoog? Dan is het ei ongeveer 1 week oud.
  • Blijft het op de bodem liggen, maar wijst de punt helemaal omhoog? Dan is het 2 tot 3 weken oud, maar nog wél eetbaar.
  • Drijft het ei op de oppervlakte van het water? Dan is het bedorven en klaar voor de vuilnisbak.

Al jullie vragen over eieren beantwoord

In deze video beantwoordt redactrice Sofie alle vragen over eieren die in de mailbox van Libelle Lekker binnenkwamen. Naar het Libelle Lekker YouTube kanaal.

Lees ook …

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen