Recept

Misosoep met kip en noedels


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de noedels in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze schrikken onder koud water en laat ze uitlekken.
 Breng de bouillon aan de kook in een grote pot en roer de miso erdoorheen. 

  2. 2

    Maak de chilipeper schoon en snij in fijne ringen. Snij de limoenen in vieren en leg ze in een kommetje. Pel de knoflook en snij in dunne schijven. Schil de wortel en snij in schijven. Maak de peultjes schoon en halveer ze. Maak de lente-uitjes schoon n snij ze in fijne ringen. Laat de bamboescheuten uitlekken.

  3. 3

    Spoel de kippenborstfilets, dep ze droog en snij ze in repen.
 Doe de stukken wortel en de peultjes samen met de knoflook in de soep en laat 4 minuten zacht sudderen. Voeg er dan de kip, de lente-uitjes, een beetje chilipeper en de bamboescheuten toe en laat nog eens 5 minuten garen. Voeg de noedels toe en breng op smaak met soja- en vissaus.
 

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes en serveer met de overige stukjes chili en de partjes limoen.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Misosoep met kip en noedels


Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!