Meest recente artikelen

Lichte maaltijden na Kerst en Nieuwjaar

Lichte maaltijden na Kerst en Nieuwjaar Artikel

Feestdagen brengen ieder jaar opnieuw extra kilootjes met zich mee. Om de schade toch wat te beperken, kun je na kerst en nieuw zorgen voor lichte maaltijden.

Tijdens de kerstvakantie nemen we meer dan eens plaats aan de feesttafel, dat valt niet te vermijden. Gelukkig zitten er ook enkele rustige dagen waarin je wel op je eten kan letten. En die lichte maaltijden kunnen met de juiste producten net even lekker smaken als de feestgerechten van de dagen ervoor.

Lichte vis

Tussen die lichte toppers vinden we verschillende vissoorten terug zoals kabeljauw, griet of tong. Dit zijn allemaal zeer magere vissen die de balans na de zware feestkost weer in evenwicht kunnen brengen.

Salade met vissticks 
Kabeljauw in papillot
Gestoomde tongrolletjes

 

 

 

 

 

Mager vlees

Ook de vleesliefhebbers hoeven niet te vrezen, want er zijn genoeg lichte recepten te vinden met lekker gevogelte. Zo bevatten onder andere kip, kalkoen en parelhoen weinig vet en zijn ze licht verteerbaar.

Noedelsoepje met kip en maïs
Kalkoen uit de wok met broccoli
Linguine met kip en peultjes

 

 

 

 

Groenten à volonté

Heb je op je feestbord al genoeg vlees en vis gezien, kan je uiteraard ook kiezen uit een ruim vegetarisch receptenaanbod. Ga helemaal voor het groen met een lekker slaatje of combineer je groenten met rijst of pasta.

Rijst met broccoli en wortelen
Spaghetti met courgette
Salade van tuinbonen met artisjok en venkel

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen