Meest recente artikelen

Gezond eten met een klein budget? Met deze 8 tips lukt het je!

Gezond hoeft niet duur te zijn

Gezond eten met een klein budget? Met deze 8 tips lukt het je! Artikel

Gezond eten is goed voor je lichaam, maar niet altijd even gezond voor je portemonnee. Deze tips helpen je gezond te eten met een klein budget.

1. Ga naar de markt

Op de markt kan je vaak goede koopjes doen. Bovendien zijn de producten vaak kraakvers en steun je lokale handelaren. En zeg nu zelf: een voormiddag markten  is toch ook gewoon supergezellig?

Extra tip: De marktkramers willen niet met overschot blijven zitten en verlagen vaak hun prijzen naar het einde toe. Hoe later je gaat, hoe beter de koopjes.

2. Bewaar je producten juist

Voedselverspilling is niet oké. Koop niet te veel in één keer en bewaar je producten juist. Bewaar bijvoorbeeld je tomaten, uien, basilicum en eieren op kamertemperatuur en niet in de koelkast. Zo blijven ze langer goed.

3. Snij je eigen groenten en vlees

Pakjes met voorgesneden groenten en fruit zijn meestal veel duurder dan een ongesneden product. Met een klein beetje extra werk, kan je dus een hele hoop centen uitsparen.

4. Voedselverspilling is niet oké

Staan de wortels in promotie? Maak hier dan gebruik van! Maak wortelpuree, -soep, -pizza,… Heb je toch nog wat over? Vries dan wat producten of maaltijden in. Zo'n ingevroren maaltijd is bovendien erg makkelijk voor tijdens een drukke werkweek. 

5. Laat je groenten opnieuw groeien

Sommige groenten kan je gewoon opnieuw laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan prei, bosuitjes, venkel, citroengras en sla. Voor deze groeten opnieuw te laten groeien heb je echt geen grote moestuin nodig. Een potje met water is genoeg! Klik hier om te ontdekken hoe je dit doet. 

6. Het hoeft niet altijd biologisch te zijn

Slechts een deel van de niet-biologische groenten wordt bespoten met pesticiden. Hier werd onderzoek naar gedaan en op basis van dat onderzoek werden 2 lijsten opgesteld: één met producten die je best wel biologisch kan kopen en één met producten die je niet biologisch hoeft te kopen.

7. Zoek soms ook vleesvervangers

Vlees is lekker, maar ook duur. Vervang daarom af en toe je vlees eens door proteïnerijke producten als bonen of eieren.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen