Meest recente artikelen

Welke pizza eet ik best: een met een alternatieve bodem, of af en toe een échte pizza?

We vroegen het aan voedingsdeskundige Lynn De Merlier

Welke pizza eet ik best: een met een alternatieve bodem, of af en toe een échte pizza? Artikel

Je kent dat wel: je wil op je lijn letten, maar hebt zóveel zin in pizza. Wat is dan het beste: een pizza maken met een alternatieve bodem, of gewoon een keertje toegeven aan de goesting en genieten van een échte pizza? Voedingsdeskundige Lynn De Merlier helpt je kiezen.

Voedingsdeskundige Lynn De Merlier: “Pizza’s staan bekend als echte caloriebommen. Er zijn twee factoren die de calorieën van een pizza gaan bepalen. Dat is enerzijds het beleg dat erop ligt en anderzijds de grootte van de pizza. Als je pizza gaat afhalen, kun je meestal kiezen tussen een small, medium, large of misschien wel extra large. Qua toppings zie je vaak salami of vette kazen. Maar een pizza hoeft niet per definitie ongezond te zijn.

Tegenwoordig kun je in de supermarkt allerlei kant-en-klare bodems kopen die al wat groenten bevatten zoals broccoli, bloemkool of zoete aardappel. Die kun je dan thuis beleggen met gezonde toppings zoals vis, ham of kip en groenten en een magere kaassoort. Eventueel kun je er zelfs voor kiezen om je pizza helemaal zelf te maken met een gezond recept. Bijvoorbeeld deze heerlijke bloemkoolpizza met een topping van boerenkool en buffelmozzarella. Echt iets om duimen en vingers bij af te likken!

Op zich kun je een pizzamaaltijd dus zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Je kunt je pizza zelfs nog iets caloriearmer maken door maar een halve pizza te eten en er nog een groen slaatje bij te serveren, dat maakt het ook al iets gezonder.”

Wie is Lynn De Merlier?

Lynn is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: ‘Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven’.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen