Meest recente artikelen

Hoe eet je gezonder zonder dat je het merkt?

Tips voor een gezonder leven

Hoe eet je gezonder zonder dat je het merkt? Artikel

Heb jij je voorgenomen om wat gezonder te eten? Met deze tips hou je het vol zonder dat je je levensstijl echt drastisch moet veranderen.

Begin klein

Wees niet te streng voor jezelf. Stel haalbare doelen in plaats van meteen heel strikt en ambitieus aan de slag te gaan. Een aantal keer per week wat meer groenten eten is bijvoorbeeld een stuk haalbaarder dan plots al je favoriete comfort food maaltijden te schrappen (die kun je trouwens ook gewoon aanpassen). Wie klein begint, houdt gezond eten makkelijker en langer vol.

Plan op voorhand

Gezond eten heeft heel wat met plannen te maken. Zet je favoriete healthy snacks op papier vóór je naar de winkel gaat, en ga er dan gericht naar op zoek. Zo kom je minder snel in de verleiding om ongezonde(re) tussendoortjes in je kar te gooien. Lekker én makkelijk: noten, kerstomaatjes, reepjes komkommer en wortel … Je kunt ze ook makkelijk op voorhand snijden en de porties bewaren in een goed afsluitbaar vershouddoosje.

Slimme vervangers

Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Haal Griekse yoghurt in huis om te gebruiken ter vervanging van room in verschillende recepten: die bevat veel minder vet, en meer eiwitten. Stoof je groenten eens in een beetje bouillon in plaats van in olie of kies voor volkoren pasta en bruine rijst in plaats van hun witte variant.

Investeer in goed keukenmateriaal

Met het juiste materiaal in huis, ga je sneller dingen zelf maken. Koop bijvoorbeeld een goede hakmolen of blender om zelf sausjes, hummussmoothies, dressings of dips te maken.

Ook degelijke bewaardoosjes zijn een must. Kies voor exemplaren die je zowel in de koelkast, in de diepvriezer als in de oven kunt gebruiken. Ze zijn ideaal voor wie aan mealpreppen doet of voor wie zijn gezonde kliekjes optimaal wil bewaren. Geen zin in kleur- of geurrestjes? Ga dan voor glazen potjes.

Hou het simpel

Je hoeft echt geen ingewikkelde maaltijden te maken om gezonder te eten. Ga voor eenvoudige gerechtjes met weinig ingrediënten en met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Meteen naar de biowinkel rennen voor allerlei speciale ingrediënten die je maar één keer gebruikt, is waarschijnlijk niet het beste idee. Hoe eenvoudiger en haalbaarder, hoe beter!

Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen