Meest recente artikelen

Welke soort brood eet ik best en wat kan ik erop eten?

We vroegen het aan voedingsdeskundige Lynn De Merlier

Welke soort brood eet ik best en wat kan ik erop eten? Artikel

Een simpele boterham met lekker beleg kan smaken. Voedingsdeskundige Lynn De Merlier legt uit welke soort brood de gezondste keuze is en welk slank beleg je er best op kunt leggen.

Lynn De Merlier: "Brood bestaat er in eindeloos veel soorten. Grofweg kun je het indelen in wit, bruin, volkoren of meergranenbrood, maar wat is nu het gezondste brood? Of je nu brood op basis van tarwe, spelt, rogge of een andere graansoort neemt, dat maakt in principe niet veel uit. Wat wel belangrijk is, is dat je de volkorenvariant kiest, want dat is de variant met de meeste vitaminen, mineralen, en vezels.

Wat leg je het beste op je brood? Variatie is zeer belangrijk. Kaas mag, maar kies dan liefst een magere soort, zoals mozzarella, cottage cheese, zachte geitenkaas of een magere jonge kaas (hier lees je of gesmolten kaas meer calorieën bevat). Magere vleeswaren kunnen ook. Denk aan gekookte ham, filet de saxe, paarden- of runderfilet, pastrami. Dit zijn vrije klassieke belegsoorten, maar je kunt ook zelf een groentespread of tonijnsalade maken. Op libelle-lekker. be vind je heel wat inspiratie voor beleg.

Wie is Lynn De Merlier?

Lynn is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: 'Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven'.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen