Meest recente artikelen

Zo hou je een gezonde levensstijl vol

Je kunt het wel!

Zo hou je een gezonde levensstijl vol Artikel

Heb je de smaak van een gezonde levensstijl te pakken? Dan is het kwestie van vol te houden. Met deze tips lukt het zeker.

Een gezonde levensstijl volhouden is niet iets wat je een paar weken of maanden doet, maar liefst de rest van je leven. Daar kun je vast wat hulp bij gebruiken, dus verzamelden wij deze tips.

1. Eet gezond en beweeg

Misschien een logische tip, maar wél eentje die onmisbaar is: hou een gezond dieet aan en beweeg regelmatig. Een halfuurtje per dag is op zich al voldoende. Het is niet alleen goed voor je slanke lijn, maar ook om tot rust te komen. Een gebalanceerd dieet is daarnaast dé sleutel tot een gezond lichaam. Eet genoeg groenten en fruit, drink voldoende water en blijf zoveel mogelijk weg van hapjes en snacks die vol suiker en vet zitten.

2. Daag jezelf én anderen uit

Blijf uitdagingen zoeken om je doelen te halen: of dat nu afvallen, meer bewegen of op je gewicht blijven is. Zoek bovendien een dieetbuddy en motiveer elkaar. Je zult zien dat je ‘n gezonde levensstijl makkelijker volhoudt als je je omringt met mensen die hetzelfde doel hebben! Misschien kun je samen één van deze leuke, zomerse dingen doen?

 

3. Beloon jezelf

Doel gehaald? Of vind je dat je goed bezig bent? Beloon jezelf dan! Koop die mooie jurk of eet dat ijsje waar je al zo lang zin in had. Die hoeven trouwens niet altijd ongezond te zijn. Je vindt heel wat slanke alternatieven voor minder gezonde snacks. Zo kun je smullen zonder schuldgevoel, terwijl je toch je lijntje behoudt. Genieten maar!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen