Meest recente artikelen

Is het gezond om elke dag een avocado te eten?

Of doe je dat toch maar beter niet?

  • Deel dit artikel:
Is het gezond om elke dag een avocado te eten? Artikel

Avocado's zijn alomtegenwoordig. Ze zijn dan ook lekker romig, supergezond én ze bevatten veel goede vetten. Maar mag je ze zomaar elke dag op het menu zetten, of doe je dat toch maar beter niet?

In een salade, op een toast of zelfs in een smoothie: met avocado’s kun je alle kanten op. De vruchten zijn rijk aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium en zijn dan ook heel voedzaam. Bovendien geven ze je een verzadigd gevoel, zijn ze goed voor je suikerspiegel en cholesterol en gaan ze verschillende kwaaltjes tegen. Alleen maar voordelen dus, maar elke dag een avocado eten, is een minder goed idee.

Calorieën en vetgehalte

Ze bevatten namelijk veel calorieën (gemiddeld zo’n 250 per stuk) en hebben een hoog vetgehalte (tot zelfs 21 gram!). Die vetten zijn gezond, maar het blijft nog steeds vet. Daarom eet je volgens diëtisten beter niet meer dan een halve avocado per dag. De gemiddelde dagelijkse vetopname ligt rond de 30 gram, dus met een hele avocado zit je al bijna aan dat cijfer.

Is het dan een ramp als je een keertje meer dan een halve avocado per dag eet? Helemaal niet, maar als je een beetje op je lijn probeert te letten, eet je best niet meer dan dat.

Meer lezen over avocado’s?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen