Meest recente artikelen

Ik eet niet graag vis. Hoe kan ik toch gezonde vetten in mijn maaltijden verwerken?

We vroegen het aan voedingsdeskundige Lynn De Merlier

Ik eet niet graag vis. Hoe kan ik toch gezonde vetten in mijn maaltijden verwerken? Artikel

Dat vetten geen boosdoeners zijn, weten we ondertussen. Er zijn namelijk ook gezonde vetten en die heb je nodig. Vaak hoor je dat er bijvoorbeeld in vis veel gezonde vetten zitten, maar wat als je niet graag vis eet? Voedingsdeskundige Lynn De Merlier geeft advies.

Voedingsdeskundige Lynn De Merlier: "Mijn zoon Matteo eet ook niet graag vis. Wij gaan zes producten tonen die gezond zijn en die vol goede vetten zitten: avocado, olijfolie, noten, pitten, zaden en eieren.

Hoe kun je deze producten nu makkelijk verwerken in je maaltijden? Door bijvoorbeeld een halve avocado bij een gebakken eitje te eten, een salade te maken waar je pitten en zaden aan toevoegt met een dressing op basis van olijfolie. Er zijn ook heel wat groenten die omega 3 bevatten, dat is een essentieel vetzuur dat we uit onze voeding moeten halen. Vooral groene groenten, zoals broccoli, boerenkool, spruitjes, paprika of bloemkool bevatten omega 3.

We hebben samen ook eens op de website van Libelle Lekker gekeken en daar staan superlekkere salades op. Mijn favoriet is de salade met avocado, feta en mango, dus neem zeker een kijkje."

Wie is Lynn De Merlier?

Lynn is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: 'Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven'.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen