Meest recente artikelen

Hoeveel eieren mag je eten?

Is er een maximum aantal?

Hoeveel eieren mag je eten? Artikel

Jarenlang was drie eieren eten per week de norm in een gezond eetpatroon. Maar is dat nog altijd zo? Wij zochten het voor je uit!

Eitjes zijn heerlijk en een prima vervanger voor een stukje vis of vlees als je vegetarisch wil eten. Maar weet jij hoeveel eieren je eigenlijk mag eten per week?

Vroeger werd ervan uit gegaan dat eieren je cholesterol deden stijgen en je risico op hart- en vaatziekten deden toenemen. Daarom werd aangeraden maximaal drie eieren per week te eten.

Tegenwoordig denken voedingsdeskundigen daar anders over. Eieren bevatten veel eiwitten (in het eiwit) en goede vetten (in de eidooier). Twee zaken die onmisbaar zijn in een gezond voedingspatroon. Ook een flinke dosis vitaminen en mineralen maken dat je ze zeker regelmatig op het menu mag zetten. Eieren hebben dan ook absoluut hun plaats in de nieuwe voedingsdriehoek verdiend.

Dat wil niet zeggen dat je de eieren nu met dozijnen moet gaan aanslepen. Sommige studies zeggen dat je wel twaalf eieren per week mag eten. Wij blijven wat voorzichtiger en volgen het advies van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Maximaal zes eitjes per week is perfect voor iemand met een goede gezondheid. Let wel, het gaat dan niet alleen over omeletten of gekookte eitjes, ook eieren die je verwerkt in gebak of in sauzen moet je meetellen. Moet je op je cholesterol letten of heb je een verhoogd risico op diabetes, doe het dan wat rustiger aan met de eitjes. Hou je in dat geval aan drie eieren per week, en liefst ook niet meer dan één ei per dag.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen