Meest recente artikelen

Extra snel afvallen? Dankzij dit ingrediënt kan het!

Slank

  • Deel dit artikel:
Extra snel afvallen? Dankzij dit ingrediënt kan het! Artikel

Het is altijd fijn om een paar extra kilo’s kwijt te raken en het is nog fijner als je daar weinig moeite voor hoeft te doen. Dankzij dit kruid gaat het afvallen helemaal vanzelf.

Onderzoekers van de Iraanse Shahid Sadoughi University bestudeerden het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. Bovendien at de helft van de vrouwen twee keer per dag 150 milliliter magere yoghurt met daarin 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at dezelfde hoeveelheid magere yoghurt zónder het kruid.

Snel afvallen

Na afloop van het onderzoek waren de komijn-eters 2 kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook hadden ze 3 keer zo veel vet verloren (komijneters hadden 14,64 % van hun lichaamsgewicht verloren; niet-komijneters 4,91 %) én hun slechte cholesterolgehalte was verlaagd.

Liever iets anders?

Magere yoghurt met komijn is misschien niet het meest feestelijke tussendoortje, maar gelukkig kun je het kruid aan elk willekeurig gerecht toevoegen. Ben je geen liefhebber van komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding op gang brengen, zoals cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Bron: Libelle.nl 

Inspiratie nodig?

Hieronder vind je enkele smakelijke receptjes met komijn.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen