Meest recente artikelen

Slanke BBQ? Waarom barbecueën wél een goed idee is als je op je lijn let

Gezond en lekker!

Slanke BBQ? Waarom barbecueën wél een goed idee is als je op je lijn let Artikel

Barbecueën is zeker een goed idee als je op je lijn let. Je hebt immers genoeg magere opties voor een slanke BBQ. Vergeet de klassieke hamburgers, worsten en sausjes. Dankzij deze slimme tips en slanke gerechten past een barbecue perfect binnen een gezonde levensstijl.

Waarom barbecueën wél een goed idee is als je op je lijn let?

Of je nu zelf een zomerse barbecue organiseert of aanschuift bij de buren: geniet. Je hebt immers altijd lekkere lijnvriendelijke opties voor een slanke BBQ.. Van de sausjes tot en met het dessert… Dankzij de volgende vijf slanke tips kun je verstandig kiezen als je op je lijn let. Want barbecueën is altijd een goed idee!

Deze vissen moet je eten in augustus

1. Niks mis met vis

Vis is gezond en prima voor een slanke BBQ. Leg je favoriete seizoensvisje op de rooster of maak een heerlijke papillot gevuld met vis, groenten en verse kruiden. Of wat dacht je van mosselen op de barbecue, al dan niet in een papillot? In een papillot circuleert de warme lucht in het pakketje. Op die manier gaart de vis in zijn eigen vocht en stoom. Zo gaan de vitamines, mineralen, smaak en textuur niet verloren. Bovendien hoef je geen extra vetstof zoals olie of boter te gebruiken. Extra slank dus!

Op spiesjes, in papillot... 5x kip op de barbecue

2. Lekker stuk

Toch zin in een lekker stuk vlees? Barbecuetoppers als hamburgers en worstjes bevatten veel vet. Kies daarom voor vlees als kip, kalkoen, biefstuk of hamburgers van mager rundvlees als je op je lijn let. Vlees kan je trouwens ook minder vet klaarmaken in een papillot. Wat dacht je bijvoorbeeld van een papillot met kipfilet, tomaten, feta en olijven of een côte à l’os met chimichurrisaus? Nog een tip voor je slanke BBQ: ook vis en groenten kan je uitstekend op brochettes prikken.

Fan van guacamole? Dan zul je deze dipsaus nóg lekkerder vinden

3. S.O.S. sausje

Sausjes zijn meestal heel vet en bevatten veel calorieën. Vervang ze door magere marinades of rubs voor een slanke BBQ. Als je vis of vlees op voorhand marineert, krijgen ze namelijk een heerlijke, kruidige smaak. Zo worden sausjes overbodig. Toch zin in een sausje? Ga dan voor rode sauzen zoals ketchup of Provençaalse saus, of maak zelf een slanke dressing. Mix ook je dips zelf! Denk aan chimichurritzatziki, guacamole of chili-koriandersaus.

Met deze tips maak jij de lekkerste stoemp

4. Grillen met groenten

Groenten en salades mogen zeker niet ontbreken aan je slanke BBQ. Extra lekker en krokant zijn gegrilde groenten. Op de barbecue transformeren ze immers in heuse smaakbommen. Prik ze op een spiesje of rooster ze in hun geheel. Wij houden vooral van gegrilde zomergroenten of worteltjes en groentespiesjes.

Serveer ook een knapperige salade maar let op met calorierijke dressings. Maak ze liever zelf zodat je de controle houdt over wat je eet. Ook gezonde pastasalades kunnen een lekkere én magere side dish zijn.

Gegrilde ananas

Gegrilde ananas

5. Dessertjes op de rooster

Voor een dessertje is er altijd nog wel wat plaats … Dat is bij een slanke BBQ niet anders! Grill wat fruit op de barbecue en geniet van een gezond dessert. Je kunt heel wat verschillende kanten op. Stevige stukken fruit zoals meloen of perzik kun je grillen, met aardbeien of banaan kun je dan weer een heerlijke fruitpapillot maken. Of wat dacht je ervan om ananas te marineren en zacht te laten worden op de barbecue? Lekkere slanke desserts zijn bijvoorbeeld deze heerlijke gegrilde watermeloen, abrikozen of ananas. Extra portie toegelaten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen