Meest recente artikelen

How to BBQ: brochettes

Iedereen brochette fan

How to BBQ: brochettes Artikel

Brochettes, veelzijdig toppertje op de barbecue. Je spiest erop waar je zin in hebt en je BBQ is vertrokken.

Een lekkere brochette daar is iedereen voor te vinden. Op een spiesje prik je gewoon waar je zin in hebt. Met lekker mals kalfsvlees of blokjes varkensvlees scoor je zeker bij de kinderen. Maar ook met stevige vis en zeevruchten kan je brochettes maken. Hoor je daar spiesjes met scampi? Jazeker! Groentenfans smullen vast en zeker van een leuke groentebrochette. Door de groentjes even te marineren smaken ze hemels door!

De stukjes

Meestal wordt het vlees voor BBQ brochettes in blokjes gesneden. Maar vertrek je van een gewoon stuk vlees of vis is dat wat moeilijker. Nochtans is het belangrijk voor een barbecue om van min of meer gelijke blokjes te vertrekken, want ze moeten natuurlijk gelijkmatig garen.

Een goede tip? Door het vlees in gelijke repen te snijden en die repen op de prikkers te rijgen, heb je meer controle over de gaartijd.

De prikker

Brochettes moeten langs twee kanten garen. Als je één rond spiesje gebruikt, is het moeilijk om ze om te draaien omdat alle ingrediënten mee ronddraaien. Hiervoor zijn twee oplossingen: ofwel gebruik je platte spiezen, ofwel gebruik je niet één maar twee prikkers per brochette.

Visbrochette

Vis op de barbecue is altijd een goed idee. Voor een geslaagd spiesje met vis gebruik je best een klemrooster of BBQ mandje, zodat alles mooi bij elkaar blijft. De vissaté maak je met stevige vissoorten zoals zeeduivel, kabeljauw en heilbot.

Vergeet vooral de zeevruchten niet! Scampi’s, mosselen en Sint-Jacobsvruchten zijn stevig genoeg voor een heerlijke visbrochette. Marineer je spiesjes altijd een kwartiertje op voorhand in bijvoorbeeld een makkelijke marinade van olie, citroensap, rozemarijn, peper en zout. Zo komt de vis helemaal tot zijn recht op de grill.

Groentenspiesjes

Voor een lekkere groentensaté geldt er maar één regel. Kies groentjes uit die ongeveer dezelfde gaartijd hebben. Bietjes en worteltjes doen er bijvoorbeeld langer over dan tomaatjes. Die stop je dus best niet op dezelfde prikker.

Daarbuiten kan je helemaal gaan voor jouw lievelingsgroenten. De ultieme tip voor groentespiesjes? Wissel de gemarineerde groentjes af met ander vegetarisch leuks zoals haloumi, tofu of kruidenkaas.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen