Meest recente artikelen

Help, er komt een vegetariër naar mijn barbecue!

Lekkere, vegetarische barbecue

Help, er komt een vegetariër naar mijn barbecue! Artikel

Het barbecue seizoen is begonnen! Je bent helemaal klaar voor een zwoele zomeravond met vrienden, maar wat als een van je vrienden vegetariër is? Met deze tips en veggie gerechtjes maak je vegetariërs helemaal blij!

Vleesvervangers

Een vleesvervanger is ideaal voor op de barbecue, zodat je vegetarische gast toch ook kan genieten van een barbecue 'vleesje'. Niet elke vegetariër is fan van vleesvervangers, toets dat dus even af bij je gast(en). Als alternatief kan je bijvoorbeeld ook voor falafel gaan. Deze balletjes op basis van kikkererwten zijn heerlijk in broodjes of pita's.

Spiesjes

Spiesjes zijn altijd lekker en hoeven helemaal geen vlees te bevatten. Je kunt eindeloos varieren met vegetarische spiesjes. Kies bijvoorbeeld voor Provençaalse groentespiesjes, Veggiesatés met champignons of pittige groentespiesjes. Of maak kaaspatatjes op spiesjes. Lekker voor vegetariërs én vleeseters.

Pastasalades

Je bijgerechten kan je makkelijk vegetarisch maken. Maak bijvoorbeeld een pastasalade met gegrilde groenten, een pasta pesto of laat de ham weg uit deze pastasalade met avocado.

 

Aardappelen

Aardappel in de schil is een echte barbecue klassieker die iedereen lekker vindt. Hoe je de perfecte gepofte aardappel maakt, lees je hier. Wil je eens iets nieuws proberen? Pof dan eens een zoete aardappel.

 

Papillotten

Een papillot is de ideale manier om groenten klaar te maken op de barbecue. Wat dacht je van champignons met kruidenboter, groene asperges met citroen of een groentetajine? Zo maak je de lekkerste papillot !

 

Fruit

Naast groenten is ook fruit lekker op de barbecue! Sluit je avond af in stijl met gegrild fruit of smakelijke fruitpakketjes. Heerlijk zoet en perfect voor zowel vegetariërs als vleeseters!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen