Meest recente artikelen

Lekker licht: zo maak je een slanke pastasalade in 5 stappen

Perfect voor picknick, bbq of lunch!

Lekker licht: zo maak je een slanke pastasalade in 5 stappen Artikel

Geen picknick of barbecue zonder pastasalade! Met vijf gezonde keuzes wordt het ook een slank én smakelijk gerechtje. Bovendien kan je eindeloos variëren met de ingrediënten. In deze vijf stappen maak je van je slanke pastasalade een echte smaakbom.

Een slanke pastasalade is een perfect bijgerechtje voor barbecues en picknicks. Het is ook een lekkere lichte maaltijd om een zomerdag of een handige meeneemlunch (en net weer wat anders dan een boterham). Je kan bovendien eenvoudig variëren, met verse seizoensproducten stop je er extra vitamines in. Kortom: een slanke pastasalade is makkelijk en snel maar ook gezond én lekker!

Zo maak je een slanke pastasalade in 5 stappen

1 Normaal reken je 100 gram gedroogde pasta per persoon. Voor een slankere pastasalade neem je zo'n 50 tot 75 gram ongekookte pasta. Je vult de slanke pastasalade nog aan met verse kruiden en extra groenten. Daardoor zal je niet merken dat er minder pasta in je slaatje zit.

2 Ga eens voor een andere variant dan gewone witte pasta. Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan alternatieven. Denk aan volkoren-, spelt-, linzen- en groentepasta's zoals courgetti. Varieer gerust en test uit welke pasta jou het beste ligt.

3 Vergeet die pot mayonaise. Je brengt je slanke pastasalade nog beter op smaak met lichte dressings op basis van yoghurt. Ook hier kan je voluit variëren. Zelfs een dressing met avocado is een optie. De vrucht bevat wel wat calorieën, maar is wel gezonder.

4 Goede basisproducten zijn hét geheim van een lekkere slanke pastasalade. Kraakverse seizoensgroenten of een smeuïg kaasje van de lokale markt. Misschien heb je zin in een stukje mager vlees of verse vis? Kies voor verse, lokale producten, binnen het seizoen. Zo heb je sowieso minder nodig om je pastasalade op smaak te brengen.

5 Graag een stukje vlees of vis in je slanke pastasalade? Dan is mager en onbewerkt vlees altijd een goede keuze. Met schaal- en schelpdieren maak je van elke pastasalade een feest.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen