Meest recente artikelen

Brocamole is de nieuwe guacamole

Lekkerder dan het klinkt!

Brocamole is de nieuwe guacamole Artikel

De halve wereld is gek op guacamole. Maar ken je brocamole al? Deze variant, die minder calorieën bevat, wordt gemaakt van broccoli in plaats van avocado's.

Wat is er mis met guacamole?

Het antwoord op die vraag gaat vooral over de milieuimpact die avocado's hebben. Ze komen meestal van ver weg en worden per boot of per vliegtuig naar hier gebracht. Bovendien is er veel water nodig om avocado's te verbouwen, en komen ze net uit landen waar dat water een groot probleem is. Dit alles zorgt ervoor dat je kommetje guacamole best een flinke ecologische voetafdruk heeft.

Daarnaast is het een dip die vrij calorierijk is en veel vetten bevat, maar het gaat daarbij wel om gezonde vetten. Maar, als je gewicht wilt verliezen, kies je best niet té vaak voor guacamole.

Door groenten van bij ons te gebruiken, zoals broccoli in de brocamole hieronder, krijg je een veel ecologischer sausje, dat bovendien ook minder calorieën bevat. Helemaal hetzelfde is het natuurlijk niet, maar wel erg lekker.

Probeer jij 'm eens, die brocamole?

Dit heb je nodig

  • 500 gr broccoli (in roosjes gesneden)
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1/2 rode peper (zonder zaadjes, fijngehakt)
  • 2 el rode ui (fijngehakt)
  • 1 el koriander (fijngehakt)
  • 1/2 limoen
  • 1-2 kleine tomaten (in blokjes gesneden)
  • peper & zout

En zo maak je het

  • Kook de broccoli gedurende 15 minuten.
  • Doe hem samen met alle ingrediënten, behalve de tomaten, in de blender.
  • Voeg nadien de tomatenblokjes toe et voilà, smullen maar!

(Bron: cookloveshare.nl, tekst: Nadine Hofman)

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen