Recept

Côte à l’os met chimichurrisaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelschijven beetgaar in gezouten water. Maak de chimichurrisaus. Hak de verse kruiden fijn en snij de knoflook in kleine stukjes. Houd 4 el van de gehakte kruiden apart. Snipper de sjalot en de chilipeper zonder de zaadjes. Meng de kruiden met de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout, cayennepeper en komijn. Voeg eventueel naar smaak extra olijfolie of azijn toe. Laat trekken.

  2. 2

    Haal het vlees een half uur op voorhand uit de koelkast. Kruid het met peper en zout en borstel in met olijfolie. Leg de côte à l’os op de gloeiende barbecue en schroei dicht. Bak elke kant ongeveer 10 minuten, naar gelang de dikte. Maak 4 papillotten. Leg er telkens de gekookte aardappel in, samen met een lepel kruidenkaas, de verse kruiden en een scheutje witte wijn. Vouw dicht en leg 15 minuten op de barbecue.

  3. 3

    Leg het vlees in een groot vel aluminiumfolie en vouw dicht. Zo blijven de sappen binnenin het vlees. Laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden. Serveer met de aardappelen en chimichurrisaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!