Recept

Zesrib met gemarineerde trostomaten en Provençaalse saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het overheerlijke sausje maakt het helemaal af

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 60 °C.

  2. 2

    Marineer eerst de tomaatjes. Leg 4 trosjes tomaten in een ovenschaal. Giet er ruim olijfolie over en leg twee knoflookteentjes bij. Kruid met rozemarijn, tijm, suiker, vanille, peper uit de molen en zout. Zet de ovenschaal 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Maak de Provençaalse saus : snij ui, courgette en aubergine in kleine blokjes. Snipper het chilipepertje en 2 teentjes knoflook fijn. Fruit eerst de ui met de knoflook en het chilipepertje in wat olijfolie aan. Voeg er de rest van de groenteblokjes aan toe en stoof verder aan. Blus met de tomatenpassata en laat onder deksel ongeveer 15 minuten pruttelen, tot de groenten zacht zijn. Hak tijm, basilicum en oregano fijn en doe bij de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een flinke klont boter in een grote pan. Leg de stukken vlees in de pan als de boter begint te kleuren en schroei op een hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Zet het 3 minuten in de oven als het 'saignant' moet zijn, 6 minuten voor ' à point ' en 8 minuten voor ' bien cuit '. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Serveer met de tomaatjes en de Provençaalse saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zesrib met gemarineerde trostomaten en Provençaalse saus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!