Meest recente artikelen

Welke soort gehakt is het slankst?

Dit zegt voedingsdeskundige Lynn De Merlier erover

  • Deel dit artikel:
Welke soort gehakt is het slankst? Artikel

Ook met gehakt kun je gezonde, slanke gerechten maken. Maar welk gehakt is nu slank gehakt? Wij vroegen het aan voedingsdeskundige Lynn De Merlier.

Welk gehakt is het slankst?

Lynn: “Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen het vetgehalte en de calorieën. Zo telt een portie mager ongekruid kalfsgehakt het laagst aantal calorieën, maar bevat evenveel ongekruid rundergehakt het minste vet. Kippengehakt komt op de derde plaats. Het is iets vetter dan kalfs- of rundergehakt, maar is ideaal ter afwisseling. Het is zonder twijfel ook een betere keuze dan gemengd, lams- of varkensgehakt.”

Welk gehakt vermijd je het best als je op je lijn let?

Lynn: Varkensgehakt heeft een vetpercentage van 24,6 gram vet per 100 gram, dus dat is sowieso een no go. Alle gehaktsoorten moeten wettelijk onder de 25% vet per 100 gram blijven. Varkensgehakt zit net onder die grens.”

Waarop moet je letten als je gehakt koopt?

Lynn: “Natuurlijk kruiden slagers en supermarkten hun gehakt quasi altijd, waardoor het caloriegehalte moeilijk te berekenen is. Maar met mager kalfsgehakt of 100% puur rundergehakt zit je altijd goed.”

Waarop moet je letten als je gehakt klaarmaakt?

Lynn: “Maak het gehakt klaar met niet te veel vetstof, een beetje olijfolie volstaat. Combineer het met veel groenten en kruiden voor veel smaak én weinig calorieën.”

Wie is Lynn De Merlier?

Vragen over gezonde voeding aan voedingsdeskundige Lynn De MerlierLynn De Merlier is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: ‘Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven’.

Probeer alvast deze slanke gerechtjes met gehakt

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen