Meest recente artikelen

Fruit op de barbecue: een heerlijk zoet dessert

Zó lekker en eenvoudig!

Fruit op de barbecue: een heerlijk zoet dessert Artikel

Tijdens een BBQ lopen we liefst zo weinig mogelijk naar de keuken en blijven we graag de hele avond aan het vuur zitten. Goed nieuws: met fruit op de barbecue is dat perfect mogelijk! Gooi je dessert dus ook gewoon op de grill!

Leg je fruit eens op de rooster en zorg voor een verrassend dessert. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze toppers? Een extra portie is toegelaten! Tip: om 'papjes' te vermijden moet je fruit gebruiken dat nét rijp, en dus nog mooi stevig is.

Fruit op de barbecue

Je kunt heel wat verschillende kanten op met fruit op de barbecue. Stevige stukken fruit zoals meloen of perzik kun je grillen, met aardbeien of banaan kun je dan weer een heerlijke fruitpapillot maken. Of wat dacht je ervan om eens een ananas te marineren en in de schil zacht te laten worden op de barbecue? 

Pittig meloentje

Halveer 1 meloen (cantaloupe of charentais), lepel de pitten eruit en snij in dikke plakken. Bestrijk met suikersiroop en gril ze goudbruin. Bestrooi met gesnipperde chiliringen en granaatappelpitten en geef er wat vanille-ijs bij.

Ook lekker:

Aardbeipakketjes

Halveer 500 g aardbeien en verdeel ze over 4 vellen aluminiumfolie. Bestrooi met rietsuiker, voeg een scheutje rum en een gehalveerd vanillepeultje toe en vouw de papillotjes toe. Verwarm de pakketjes 5 minuten op de barbecue. Lekker met een flinke toef slagroom.

Ook lekker:

Gevulde nectarines

Halveer 8 nectarines, verwijder de pit, en bestrijk ze met suikersiroop. Grill ze goudbruin op de barbecue. Klop 250 g mascarpone los met het merg van 1 vanillepeultje. Lepel de vanillemascarpone in de nectarines en werk af met amandelschilfers en karamelsaus (kant-en-klaar).

Ook lekker:

Ananas met rum

Ananas is sowieso al lekker zoet en dus het perfecte fruit voor een dessertje. Marineer de ananas (met schil) een uurtje in rum, vanille, water en suiker voor een echte smaakexplosie. Leg de ananas al van bij het begin van je BBQ op de grill voor een extra zoet resultaat. Hoe langer hij op de grill ligt, hoe zoeter hij wordt. Snij de ananas (na 1 à 2 uur garen) in schijfjes en serveer met een bolletje mascarpone en chilivlokken, limoenzeste en een muntblaadje. Geen fan van mascarpone? Dan is vanille-ijs een goed alternatief.

Ook lekker:

Wees creatief tijdens je BBQ

Je kunt eindeloos variëren en eender welk fruit grillen op de barbecue. Experimenteer dus zeker met nieuwe smaakcombinaties. Hieronder vind je nog enkele suggesties.

 

 

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen