Meest recente artikelen

Dé trendmarinade van deze zomer is: chimichurri

Een favoriet van Gilles Draps!

  • Deel dit artikel:
Dé trendmarinade van deze zomer is: chimichurri Artikel

De Zuid-Amerikaanse saus chimichurri is erg populair als marinade en past perfect bij barbecuevlees. Maak deze zomer indruk op je gasten met deze lekkere marinade.

In Zuid-Amerikaanse landen wordt er veel rundvlees gegeten en daar past chimichurri perfect bij. De basisingrediënten van chimichurri zijn olijfolie en azijn. Vervolgens worden er erg veel kruiden en smaakmakers aan toegevoegd. Denk maar aan tijm, oregano, bieslook, look en chilipepers. Je kan gaan voor een milde of erg pittige variant, afhankelijk van hoeveel pepers je aan de saus toevoegt. Laat de chimichurri voor gebruik enkele uren in de koelkast staan om de smaak intenser te maken.

De zure, frisse smaak van de saus is sterk genoeg. Je vlees hoeft dus niet gemarineerd zijn. Sterker nog: het is zelfs lekker om je vlees enkel met de chimichurri te marineren. Chimichurri is trouwens ook lekker bij oesters of lamsvlees. Zijn niet al je gasten fan van chimichurri? Dan kan je de saus ook perfect in een potje apart serveren.

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Chimichurri

Lekkere gerechtjes met chimichurri:

  • Snel klaar
  • Duur
  • Makkelijk

Oesters met chimichurri

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Freekehsalade met gehaktballetjes en chimichurri

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Steak met chimichurri en avocadosalade

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gegrilde lamsribbetjes met chimichurri-salsa

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Côte à l'os met chimichurri en komkommersalade

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.