De Zuid-Amerikaanse saus chimichurri is erg populair als marinade en past perfect bij barbecuevlees. Maak deze zomer indruk op je gasten met deze lekkere marinade.
In Zuid-Amerikaanse landen wordt er veel rundvlees gegeten en daar past chimichurri perfect bij. De basisingrediënten van chimichurri zijn olijfolie en azijn. Vervolgens worden er erg veel kruiden en smaakmakers aan toegevoegd. Denk maar aan tijm, oregano, bieslook, look en chilipepers. Je kan gaan voor een milde of erg pittige variant, afhankelijk van hoeveel pepers je aan de saus toevoegt. Laat de chimichurri voor gebruik enkele uren in de koelkast staan om de smaak intenser te maken.
De zure, frisse smaak van de saus is sterk genoeg. Je vlees hoeft dus niet gemarineerd zijn. Sterker nog: het is zelfs lekker om je vlees enkel met de chimichurri te marineren. Chimichurri is trouwens ook lekker bij oesters of lamsvlees. Zijn niet al je gasten fan van chimichurri? Dan kan je de saus ook perfect in een potje apart serveren.