Meest recente artikelen

Chimichurri: dé trendmarinade voor de zomer

Onze favoriet!

Chimichurri: dé trendmarinade voor de zomer Artikel

De Zuid-Amerikaanse saus chimichurri is dé zomersaus bij uitstek . Ze is immers erg populair als marinade en past perfect bij barbecuevlees. Maak deze zomer extra indruk op je gasten met dit lekkere sausje.

Meer weten over deze geweldige zomerse barbecuesaus chimichurri en hoe je ermee aan de slag gaat? Lees vooral verder.

Alles wat je wil weten over chimichurri

  • Chimichurri (of: Argentijnse peterseliesaus) is erg populair in Zuid-Amerikaanse landen, en dan vooral in Argentinië. In deze landen wordt er veel rundvlees gegeten en daar past de saus perfect bij. De friszure saus doet het namelijlk geweldig goed bij gegrild vlees.
  • Ze is bovendien ook lekker bij gegrilde kip of groenten. Een echte bbq-topper dus.
  • De basisingrediënten zijn olijfolie en azijn. Vervolgens worden er erg veel kruiden en smaakmakers aan toegevoegd. Denk maar aan tijm, oregano, bieslook, look en chilipepers. De kruidenmix vind je soms ook wel in grotere supermarkten.
  • Het resultaat lijkt wat op een lichtgroene pesto, hoewel er ook een rode variant bestaat. De kruiden mogen best grof gesneden zijn, je mag de samenstelling nog zien. Hak de ingrediënten dus fijn met de hand.
  • Je kan gaan voor een milde of erg pittige variant, afhankelijk van hoeveel pepers je aan de saus toevoegt. Laat ze voor gebruik enkele uren in de koelkast staan om de smaak intenser te maken. Ze blijft gekoeld nog twee à drie weken goed.
  • De zure, frisse smaak van de saus is sterk genoeg. Je vlees hoeft dus niet nog 'ns vooraf gemarineerd zijn. Sterker nog: het is zelfs lekker om je vlees enkel met de saus te marineren.
  • Chimichurri is trouwens ook lekker bij oesters of lamsvlees.
  • Zijn niet al je gasten fan van deze hot salsa? Dan kan je de saus ook perfect in een potje apart serveren voor selfservice.

6x inspiratie

Ga meteen aan de slag met dit trendy sausje voor de barbecue met deze 6 recepten. En ontdek alvast hoe je de pittige marinade uit de Argentijnse keuken zelf kunt maken met ons succesrecept.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen